Sesiunea de training va avea loc în perioada 25- 29 iunie 2012 la București, Hotel Rin Central.

În atenția REPREZENTANŢILOR NUMIŢI DE CONFEDERAŢIILE PATRONALE ÎN COMISIILE DE DIALOG SOCIAL DIN CADRUL MINISTERELOR


Înscrierea se realizează accesând pagina de web <http://www.implicat.info> www.implicat.info secțiunea inscrie-te. Detaliile privind procedura de înscriere le regăsiți în documentul atașat. Sunt 15 locuri disponibile. Persoana recomandată de organizație să se înscrie trebuie să aibă studii superioare finalizate și să aibă un statut activ pe piața muncii. Recomandarea se realizează prin adeverința de grup țintă după modelul atașat. O organizație poate fi reprezentată de cel puțin două persoane.

**Curicula se referă la clarificări conceptuale și practice privind dialogul social, dialogul civic, lobby, advocacy, proces de advocacy; monitorizarea deciziei publice; implicarea în procesul de formulare a deciziei publice; influențarea deciziei publice, monitorizarea decidentului public, analiza părților afectate de o decizie publică, procesul de consultare publică, procedura de audiere publică, formularea și susținerea publică a opiniei; mesajele publice în advocacy; alianțe, coaliții, rețele de comunicare în advocacy; surse și resurse de documentare în advocacy, comunicarea, negocierea, leadership-ul, dinamica relațiilor și a reputației în lobby și advocacy, elaborarea hărții decidenților politici, relația cu mass media, new media și social media. Structura programului include două săptămâni de training, fiecare săptămână urmată de o perioadă de două luni aplicații practice care vă implică în demersuri reale cu asistența noastră și examen certificat CNFPA.

Veți beneficia de două certificate CNFPA: competențe sociale și civice și specialist în activitatea de lobby. Nu se poate aplica direct la Specialistul în activitatea de lobby dacă nu promovați în competențe sociale și civice. Pentru regiunea București-Ilfov structura programului este:

• 11-15 iunie 2012 perioada de evaluare și selecție, pregătire logistică, confirmarea participării;

• 25- 29 iunie are loc sesiunea I de formare – București;

• încep cele 8 săptămâni de aplicații practice asistate; 14 octombrie 2012 examen advocacy-competențe civico sociale

• 15 -19 octombrie începe sesiunea a II-a de formare;

• încep cele 10 săptămâni de aplicații practice asistate, ulterior examenul Specialistul în activitatea de lobby. Cursurile durează de luni până vineri de la 09- 17,30. Prezența obligatorie 80%. 20% reprezentând o zi de curs. Detalii despre proiect pe <http://www.implicat.info> www.implicat.info Despre aplicațiile foștilor cursanți regăsiți informații pe <http://www.advocacy.ro> www.advocacy.ro secțiunea audieri publice.

 

Proiectul Partener Activ şi Implicat îşi propune ca, pe parcursul a trei ani, să pregătească în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai societăţii civile –oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, vor ajunge să cunoască modalităţile legale de acces şi participare în procesul public decizional, respectiv vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici. Coalitia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă și autoritățile publice și de îmbunătățire a cadrului legal existent, fiind formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din România. Scopul Coaliției este de a impune modificări ale legii care să garanteze consultări publice corecte și oneste, inclusiv sancțiuni pentru cei care o încalcă.